- TURBLOG -

I turbloggen kan du sjå nokre av turane mine. Her legg eg ut bilete og beskrivelse frå turar rundt i Hardanger og Voss. Kanskje du vert inspirert til å ta deg ein tur i vår vakre natur ! Eller du kan finna tur og føre-tips for din neste tur. Oppe til høgre kan du søke i turbloggen.

  Sjekk ut det nye turkartet mitt. Jeg har laget ett kart der noen av tur-målene mine er lagt inn. Etterhvert blir alle turmålene søkbare.  

Du finner turkartet under "Turblog" i menyen. Eller her:  

map hwite

 

Var på en biltur til Stryn på søndag. Trengte en strekk på beina etter noen timer kjøring, så stoppen og tok en sykkel / fjelltur opp til Gryta 1032moh. Kjørte opp til skianlegget i Stryn. Derifra var det fin grusvei gjennom noen hyttefelt. Videre opp var det en anleggsveg til toppen av skitrekket. Ok sti videre innover i dalen. Siste 200 høydemeterene opp til Gryta var veldig bratt så parkerte sykkelen der. Bratt opp med en del svaberg. Men var merket god tursti med rødt opp. Ganske bra utsikt over grønne fjorder. Fin flyt ned igjen med sykkel på sti og anleggsveg. Syklet siste del av slalomløypa ned igjen.

DSC04939

Ganske bratt sti de siste 200 høydemetrene.

Tok en rundtur med sykkel i dag. Brekke - Flatlandsmo - Håtveiti - Fenne stølane - Raudhovden / Elgen - Dalset - Skaftedal - Brekke. Fortsatt knuskende tørt i fjellet. Såg ikke antydning av spor etter sykkelen hverken i lyngen eller på myrene. Passelig varmt i dag. Lette skyer som varsler om regnbyger senere.

Fint og åpent terren fra Fennastølene og over til Dalset. Men fra Dalset og ned til Skaftedalen er det urskog. Hvis du er lokalkjent eller heldig finner du de få åpne glennene i mellom myrene. Da er det greit å komme seg ned mot stien videre til Skaftedalen. 

DSC04896

Utsikt frå Elgen

Kveldstur til Hedler. Syklet stien fra Almenningsvegen. Kunne sykle kanskje 1/3 av stien opp før det ble for bratt. Flott stisykling hele veien ned. Startet kl 21 når temperaturen hadde blitt litt bedre. Var opp i 30 grader i dag !

Halvveis opp ble vi møtt av en haug med fluer. Det ble bare værre og værre, og til slutt hadde vi sikkert en sverm på 1000 fluer rundt oss. Vi kunne ikke løpe fra de på vegen opp heller. Ble kort stopp på Hedler p.g.a. fluene. Godt å sykle nmed igjen både for å bli kvitt fluene og få litt kjølende bris.

IMG 20180531 215619

Gikk til Skykkjeset og vedere til Modalsvatnet or å se hvordan det hadde gått med båten. Gikk videre opp på Horndalsnuten. Lite snø igjen mot Vest og Nord-Vest på veg opp. Knusktørt i fjellet. Bare rundt snøfonnene det er litt fuktighet. Masse tørt oppgnagd rusk etter mus og lemmen. Ser ut som mus og lemen har hatt fest under snøen i vinter. Såg ett stort feit lemen oppe ved Modalsvatnet.

DSC04891

Utsikt mot Voss. Utrolig varme helt opp. Heldigvis var det en liten bris fra Modalsvannet og opp.